Gemeente Glabbeek waarschuwt burgers tegen inbrekers via app

De gemeente Glabbeek beschikt sinds kort over een smartphone app  waarmee nieuws over de gemeente makkelijk verspreid kan worden aan inwoners en bezoekers.
Feit is dat de meeste mensen vandaag over een smartphone en tablet beschikken.  Via de app maakt de gemeente het de inwoners dan ook erg makkelijk.
Een dergelijke app is een bijkomend communicatiekanaal met specifieke voordelen want via de push technologie kan de gemeente, bijvoorbeeld in dringende gevallen, heel snel haar inwoners bereiken.
Dat gebeurde ook vorige week toen een dievenbende op stap was in de gemeente. Dat soort bendes trekt blijkbaar van wijk naar wijk binnen de gemeente… Dankzij de app en enkele pushberichten werden de inwoners donderdagavond verwittigd en gevraagd om waakzaam te zijn.

Schermafdruk 2015-03-29 09.51.45

Een heel mooi voorbeeld van hoe Glabbeek voordeel doet met slimme, betaalbare technologie. De gemeente haalde er het nationaal nieuws mee ( via Radio2 en De Redactie).

Schermafdruk 2015-03-28 18.56.17

En dankzij cloud computing hoeft een dergelijke app niet duur te zijn: ze is betaalbaar voor elke gemeente of politiezone.

Vanzelfsprekend kunnen ook KMO’s voordeel doen: via een eigen smartphone app steek je letterlijk jouw bedrijf in de binnenzak van je klant.

Meer weten?

Boek een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.