Google Apps for Work vs Microsoft Office 365

Google Apps for Work vs Office 365

Waarom kiezen voor Google Apps? Er zijn vele redenen, waaronder beter en makkelijker samenwerken, overal toegang via eender welk apparaat, veiligheid en hoge beschikbaarheid, een aantrekkelijke prijs, ……

Kijk en vergelijk en ontdek zelf de voordelen van Google Apps.

de voordelen van 100% web

Google Apps is vanaf dag één als cloud applicatie ontworpen. Het is gemaakt op het internet en voor het internet. Google Apps werkt 100% via de browser, je moet dus geen enkele software meer installeren en onderhouden op je machines. Kies je voor de cloud, zorg dan ook dat je gebruik maakt van de voordelen die de echte cloud bieden kan! Bovendien biedt Google een uitgebreide “marketplace” met  honderden Apps die naadloos integreren.

Google Apps for Business Microsoft Office 365
Via eender welke browser (Chrome, Firefox, Internet Explorer, …) maakt u gebruik van Google Apps. Nooit meer software installeren, onderhouden en/of patchen… Hoewel MIcrosoft het mogelijk maakt om via het web de software te gebruiken, geeft Microsoft zelf aan dat je de beste ervaring hebt indien je de MIcrosoft Office software lokaal installeert….en onderhoud( Bron: http://onlinehelp.microsoft.com/nl-be/office365-enterprises/ff652534.aspx)
Echte cloud computing betekent dat u steeds op de laatste versie van de software zit: u maakt dus gebruik van alle mogelijkheden. Google voegt nieuwe functionaliteit geleidelijk toe: kleine wijzigingen die geen impact hebben op de productiviteit. Gedaan dus met trainingen bij elke upgrade. Bovendien biedt Google de mogelijkheid om de uitrol van nieuwigheden zelf te plannen, zodat u steeds de mogelijkheid heeft om tijdig te communiceren naar uw gebruikers. Office 365 is gebaseerd op de laatste versie van Microsoft Office. Een nieuwe versie van MS Office wordt gemiddeld om de 2 a 3 jaar ter beschikking gesteld ( Office 2003-2007-2010-2013) Mensen en Organisaties doen er gemiddeld 12 tot 18 maanden over om deze nieuwe versie uit te rollen en te gebruiken. ( Bron: MIcrosoft Technet)
Google Apps is een open systeem. Het is zo ontworpen dat integratie met andere systemen makkelijk is. Mede hierdoor kan u vandaag kiezen uit honderden applicaties welke out of the box met Google Apps integreren, vaak zelfs gratis. Voor een overzicht: Google Apps marketplace De Office 365 marktplaats is….niet echt een marktplaats. U vindt er links naar diverse Microsoft partners die er hun diensten aanbieden, maar u vindt er geen applicaties dewelke integreren met Office365. De meeste applicaties kan u downloaden en vereisen eigen installatie en aanmeldprocedures. De link naar de Microsoft Office 365 market place: http://office365.pinpoint.microsoft.com/nl-BE/home

Security & Privacy: maak geen enkel compromis

Als het op veiligheid van uw data aankomt, neemt u best geen enkel risico. Google spaart kosten, noch moeite om de veiligheid van uw data te garanderen.

Google Apps for Business Microsoft Office 365
Een belangrijk voordeel van de 100% web oplossing van Google is dat u verlost bent van de verplichting om patches en updates te moeten installeren. Als er zich een veiligheidsrisico voordoet, rolt Google zelf de security patch uit, alles wat u doet is het verversen van de browser. Net omdat u bij Office365 software lokaal dient te installeren, verloopt ook het updaten en patchen van de software vaak traag en moeizaam. Het gevolg is dat gebruikers vaak dagen of zelfs weken blootgesteld staan aan allerlei gevaren. Heeft u ooit uw Windows PC dichtgeklapt op het moment dat updates geïnstalleerd moesten worden?
Google heeft een stevige reputatie wat veiligheid betreft. Reeds meer dan vijf jaar op rij zijn er geen noemenswaardige meldingen van problemen rond veiligheid met Google Apps. Een zoektocht op het web naar veiligheidsproblemen rond Office, Sharepoint, exchange, ….levert snel honderden resultaten op. De MIcrosoft produkten zijn ontworpen in een vorig tijdperk en houden te weinig rekening met de gevaren van het internet.
Google Apps ondersteunt reeds lang 2 step authentificatie: u logt in door gebruik te maken van iets wat u kent (uw paswoord) en iets wat u heeft ( een unieke code gegeneert via uw telefoon) Microsoft ondersteunt slechts sinds kort 2 factor authentificatie en jammer genoeg niet in alle tariefplannen.

Google Apps: altijd beschikbaar, gegarandeerd en….bewezen

Google Apps for Business Microsoft Office 365
in 2011 en 2012 was de beschikbaarheid van Gmail respectievelijk 99,99% en 99,983% Microsoft publiceert geen cijfers over de uptime van haar services.
Google biedt een publiekelijk toegankelijk status dashboard, beschikbaar voor klanten en niet klanten: Google Apps statusdashboard. Microsoft biedt geen publiekelijk toegankelijk statusdashboard, je moet dus klant zijn om de huidige ssltatus van Office365 te kunnen bekijken.
De Service Level Agreement van Google ( het contract dat u met Google aangaat) voorziet geen enkele “planned downtime”. U zal dus nooit geconfronteerd woden met het feit dat de service enkele uren niet beschikbaar is ( Google kan dit dankzij haar unieke opzet van haar Datacenters) Het Service Level Agreement is voor elk product weer anders. Bovendien wordt er rekening gehouden met tijdsblokken gedurende dewelke de service niet beschikbaar is.

Google Apps: gemaakt voor team work

Google Apps is ontworpen om sneller en beter te werken. Iedereen, van werknemers tot partners en leveranciers, kan eenvoudig samenwerken.

Google Apps for Business Microsoft Office 365
Iedereen kan gebruik maken van uniforme manieren om samen te werken. Stop met het heen en weer sturen van attachments, eindelijk gebruikt iedereen dezelfde versie van een document: de laatste versie! Office blinkt uit in “productiviteit voor het individu”. Mogelijkheden voor samenwerking worden geleidelijk toegevoegd en dat merkt u: samenwerken in Office 365 is telkens weer anders. Documenten gecreëerd met verschillende versies van de software zorgen voor compatibiliteits problemen
Google Apps is ontworpen met team productiveit in gedachten. Gaat het nu over een document, een spreadheet of een presentatie, “delen” gaat altijd op dezelfde intuitieve manier. Deze consistente en makkelijke manier, zorgt ervoor dat mensen de functionaliteit ook echt gaan gebruiken Vaak zijn meerdere handelingen nodig. Deze handelingen verschillen dan weer van product tot product ( Word is anders dan Excel is anders dan Powerpoint…) Dan weer heeft u sharepoint nodig, dan weer Office Web Apps, … U moet documenten inchecken en uitchecken…
Google maakt het mogelijk dat meerdere mensen samenwerken in hetzelfde document, zelfs simultaan. Alle wijzigingen worden in real time bijgehouden en opgeslaan. Natuurlijk kan u dankzij “versiebeheer” steeds teruggaan naar een vorige versie van een document. Hoewel reeds lang aangekondigd is vlot simultaan samenwerken nog steeds niet mogelijk.Op 7 mei kondigde Microsoft real time editing aan voor Office Web Apps, doch is het nog steeds niet duidelijk wanneer deze functionaliteit echt beschikbaar wordt.
Werkt u aan een document, dan kan u eenvoudig én in diezelfde interface “chatten” met een collega. Wil je “chatten” met iemand terwijl je samenwerkt aan een document, moet je eerst de desktop versie van Lync openen. Samenwerken in Office 365 is mogelijk, maar zeker niet makkelijk.

Eenvoudig in gebruik, doorzichtig licentiemodel

 

Ook wat het prijs beleid betreft,  staat eenvoud centraal bij Google Apps. De lage, all inclusive prijs,  zorgt ervoor dat u een investering in een overschakeling naar Google Apps snel terugverdiend.

Google Apps for Business Microsoft Office 365
Bij introductie in 2006 kostte Google Apps 40 euro per gebruiker per jaar en dat is nog steeds zo Wederom is ook dit Microsoft licentiemodel complex en ondoorzichtig.
De kracht van Google Apps zit in het platform, alles is dan ook in de prijs inbegrepen. De laagste tariefplannen bieden niet datgene je nodig hebt, de hogere tariefplannen zijn….hoog en doen je vaak wederom betalen voor software welke je lokaal moet installeren.
Organisaties die overstappen naar Google Apps zijn tevrenden ( een renewel rate van meer dan 90% onderstreept dit) . WIlt u echter toch overstappen naar een andere service dan kan dit: Google maakt dit proces zo makkelijk mogelijk, een bescrhijving vindt u via Data Liberation
Vaak werkt Microsoft niet met open standaarden, overstappen naar een ander formaat of een andere service is dan niet voor de hand liggend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.