Werknemers verlaten bedrijf omwille van slecht werkend mailsysteem.

Interessant artikel op de Digiday website waar je leest dat verschillende werknemers van Publices, een multinationaal reclame- en communicatieadvies bedrijf, het bedrijf verlaten omwille van een oud en slecht werkend mailsysteem. (IBM Lotus Notes)

We schreven er reeds eerder over: werknemers hebben echt nood aan slimme tooling. Ook opvallend in het Digiday artikel is dat de geciteerde werknemers steeds deel uitmaken van het hoger kader. Dat onderstreept ons gevoel dat het bij uitstek de meest geëngageerde werknemers zijn, welke echt behoefte  hebben aan slimme tooling om hun werk te doen- die hulpmiddelen worden gewoon een vereiste ( waarbij ik natuurlijk niet wil zeggen dat er per se een relatie is tussen “hoger kaderlid” en meest geëngageerd”…).

Ook in de recente studie van Deloitte waar we eerder naar verwezen, werd er een belangrijk verband gelegd tussen “job satisfaction” en “technologie”.  In die studie lees je dat een verrassend groot aantal respondenten (+50%)  “IT- problemen” aangeeft als één van de belangrijkste frustraties op het werk. Onlangs gaf Frank Farrall, managing partner bij Deloitte Australië, een Keynote hierover op een Google Atmosphere Event, de moeite waard om te bekijken.

 

Steeds minder werknemers accepteren en begrijpen dat ze op het werk niet over dezelfde, intuïtieve hulpmiddelen kunnen beschikken als in hun privé- leven ( de consumerisatie van IT). Vaak gaan ze  dan  hun privé Dropbox of Gmail account gebruiken voor professionele doeleinden. Een situatie die je beter kan voorkomen…

Net daarom zijn we bij Kliento enthousiast over Google: dankzij de Google Cloud en Google Apps kunnen mensen de  tools die ze vaak al kennen en gebruiken in hun privé- leven, nu ook op op het werk gebruiken, en dit op een veilige manier.

Wil je ook ontdekken wat Google Apps voor jouw organisatie kan betekenen, schrijf je dan hier in voor één van onze demosessies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.