Wat is een Cloud Broker?

kliento is een cloud brokerKliento is een nieuw type IT- bedrijf: je zou ons een Cloud Broker kunnen noemen.  Onze missie is bedrijven en mensen helpen gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die echte Cloud Computing biedt. Wij zijn dus IT’ers maar laten traditionele IT achter ons. We  dienen dus geen enkel bestaand belang. Want wellicht is net dat de belangrijkste reden waarom traditionele IT- leveranciers geen echte Cloud Computing bieden. Zij hebben vooral belang bij het status- quo.
Bij Kliento geloven we dat in een digitale economie IT en digitale technologie het fundament zijn voor succesvol zaken doen. Het bepaalt of de interactie met uw klanten en leveranciers efficiënt is, of uw werknemers over de informatie en middelen beschikken om hun job goed te doen en het zorgt voor efficiënte bedrijfsprocessen.

Bovendien is echte Cloud Computing vaak fundamenteel goedkoper: onze klanten besparen dus fors op hun IT- uitgaven.

Hoe verdienen wij ons geld? Een cruciale vraag natuurlijk waar we graag op ingaan.

Het traditionele business model van een IT- bedrijf is gebaseerd op inkomsten uit licenties en consultancy, zeg maar “uurtje-factuurtje”.  Vaak gaat het hierbij om onderhoud op bestaande systemen, in de praktijk gaat dat over  “werken aan servers”. Het motto van Kliento is dat servers de deur uit moeten en dat vereist moed want we kunnen daar dus niet meer aan verdienen….maar tegelijkertijd zit ook net daar de opportuniteit: ook wij hebben van die servers zelf geen last meer, ook wij moeten daar zelf geen tijd meer insteken.

En daardoor worden we specialist op andere domeinen: bij Kliento komen onze inkomsten uit adviesverlening en uit het gebruik van toepassingen.
In plaats van een leverende rol gaan we veel meer naar een begeleidende rol.

  • We helpen onze klanten bij het maken van de juiste keuzes (er is vandaag zoveel)
  • We zorgen vervolgens voor de migratie van data en eventueel de integratie met bestaande systemen.
  • We voorzien opleiding en functionele support voor de nieuwe oplossing

Eenvoudig gezegd: we zorgen ervoor dat u gebruik gaat maken van de vele nieuwe mogelijkheden.

En op het einde van de rit zorgen we er dus voor dat onze klant meer haalt uit zijn totale IT- budget. Vandaag wordt tot 80% van dat budget besteed aan onderhoud. Dankzij Cloud Computing kan die 80% fors omlaag!
Wellicht bespaart u hierdoor op de kosten, maar minstens zo belangrijk is het feit dat u slimmer gaat werken: medewerkers verliezen minder tijd op zoek naar informatie, analoge processen worden gedigitaliseerd, klanten krijgen een betere gepersonaliseerde service…

De Cloud in actie zien?

Schrijf dan snel in voor één van onze “cloud power” roadshows doorheen gans België
inschrijven-klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.