Slimmer ondernemen is digitaal ondernemen

Ondernemen is vandaag niet makkelijk. Er is amper economische groei, arbeidskosten swingen de pan uit en de markt verandert sneller dan ooit.
Je moet dus als bedrijfsleider een hoop keuzes maken om je bedrijf doorheen deze periode te loodsen.
Gelukkig liggen er in die veranderende wereld, ook een heleboel kansen. Wij zien die zeker nog voor de KMO, die vandaag nog veel meer digitaal kan gaan ondernemen. Dankzij Cloud Computing heeft elk bedrijf de beschikking tot goedkope en quasi onbeperkte computerkracht.

De kansen liggen er op uiteenlopende vlakken, maar ze zijn heel concreet!

  • Besparen op IT- budget EN op arbeidskosten

De evolutie in ICT is van die aard dat vele bedrijven fors kunnen besparen op het  bestaande IT- budget. Cloud Computing is haast in alle gevallen de goedkopere én betere oplossing.
Het automatiseren van bestaande analoge processen helpt om te besparen op (dure) arbeidskosten. Bovendien kan dit alles  vaak zonder enige kapitaalsinvestering en zorgt bijkomende automatisatie misschien wel voor nieuwe inzichten en opportuniteiten.
Maak dus gebruik van cloud computing en informeer uzelf. Doe dit zeker niet alleen bij traditionele IT- aanbieders. Vaak hebben deze enkel belang bij het status- quo: zie ook : waarom biedt mijn huidige IT-leverancier geen (echte) Cloud Computing aan.

  • Dichter bij uw klanten staan=meer omzet

Mensen ( bedrijven en particulieren) kopen vandaag op een andere manier dan pakweg vijf jaar geleden. Men informeert zichzelf via het internet en/of sociale media en pas in tweede of derde instantie treedt men in contact met potentiële leveranciers. Mensen laten hierbij sporen achter…
Bijkomend is ook het verwachtingspatroon van de klant geëvolueerd, zeg maar veeleisender geworden.

Die veranderingen creëren uitdagingen maar ook opportuniteiten.Zorg ervoor daar te zijn waar uw klanten zijn. Pik de sporen op die ze nalaten online en doe er uw voordeel mee.

Door slim gebruik te maken van technologie, komt u   meer te weten over uw prospects en klanten. Die informatie helpt  om bijkomende omzet te realiseren en/of nieuwe business te ontwikkelen. Zorg vervolgens voor een persoonlijke en onderscheidende klantenservice. Dat kan vandaag voor elk bedrijf met behulp van de juiste, digitale technologie: intuïtieve en betaalbare  CRM en Service Desk oplossingen vindt u vandaag op de Apps marketplace.

Door meer digitaal te gaan ondernemen, gaat u slimmer en rendabeler ondernemen.

IT biedt zoveel kansen: welke focus heeft u bepaald voor de volgende 12 maanden?

Kostenbesparing of de realisatie van meer omzet?

Starten is niet moeilijk en is voor elke onderneming weggelegd.  Het betekent echter wel … starten!

Contacteer ons vandaag nog voor een eerste kennismaking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.