Dé reden waarom je beter voor Office 365 kiest dan voor Google Apps

google apps of Office 365Overstappen op Cloud Computing? Dan is de kans groot dat je eerst je applicaties voor communicatie en samenwerking (Mail en Office)  naar de Cloud brengt. Je kijkt dan dus naar Office 365 en Google Apps. We hebben het immers over echte cloud oplossingen en we bedoelen niet het verplaatsen van je server naar een extern datacenter, lees ook: Het verschil tussen “hosting” en Cloud Computing.

Wij hebben de afgelopen jaren dan ook al tientallen organisaties begeleid bij het maken van een keuze. De twee oplossingen vergelijken is niet makkelijk, want ze zijn erg verschillend van opzet én visie.

En tegelijk is een keuze maken ook weer niet zo heel moeilijk:  gebruik je vandaag al de Microsoft producten (Outlook, Office ) én wil je als organisatie zo weinig mogelijk veranderen, kies dan voor Office 365. Indien je mensen reeds gewoon zijn om met de Microsoft oplossingen te werken, dan zal een overstap naar Google Apps van hen een grotere inspanning vergen.

Echter, wat ons betreft zijn er vele goede redenen om te kiezen voor die verandering: als we nooit eens niet zouden veranderen, reden we nu immers nog met paard en kar. Bovendien is overstappen op Google Apps  makkelijker dan je denkt.

Op zoek naar enkele praktische tips en handvaten die je kunnen helpen bij je keuze, download hier onze  gratis gids die je alvast enkele praktische handvaten bezorgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.