Overstappen naar Google Apps: makkelijker dan je denkt

Afgelopen week weer een paar interessante conversaties achter de rug met organisaties die een overstap naar Google Apps overwegen.

Opvallend daarbij is het verschil in ingesteldheid bij mijn gesprekspartners. Er zijn er bij die reeds vanaf het begin heel veel problemen en bottlenecks op de weg zien: zij zijn ervan overtuigd dat een overstap naar een nieuw systeem een gigantische aanpassing voor de organisatie zal betekenen. Bovendien zijn ze er zeker van dat er ook een hoop technische problemen zullen opduiken die niet of moeilijk oplosbaar zijn.

Gelukkig kom ik ook andere mensen tegen. Het zal je niet verbazen dat de inhoud van die gesprekken totaal anders is en dat we vaak samen veel verder geraken en, althans wat mij betreft, een veel productiever gesprek hebben.

Het gaat veel minder over toeters en bellen van een mailoplossing, maar veel meer over hoe slimme IT- oplossingen en Cloud Computing een bedrijf echt kan helpen om te gaan besparen op de (IT-) kosten  of hoe er bijkomend geautomatiseerd kan worden.

Ondertussen hebben wij tientallen Google Apps migraties van nabij gevolgd en achter de rug. Meer dan 5000 bedrijven per dag schakelen over. Behoudens uitzonderingen is het technische luik van een Google Apps migratie ondertussen bijna bandwerk geworden: dat gaat snel en efficiënt en er loopt haast nooit iets meer mis.

En ook het “aanpassingsvermogen” van mensen bij een overstap naar een nieuw systeem blijkt reuze mee te vallen. Logisch ook want vele mensen gebruiken de oplossingen reeds in hun privé- leven en zelfs diegenen die aanvankelijk tegen verandering waren, blijken al na enkele weken, erg enthousiast te worden.

Overstappen naar Google Apps  en naar de Cloud is dus vaak makkelijker dan je denkt. Een open ingesteldheid is vaak wel een voorwaarde. (er zijn minder beren op de weg dan je denkt)

Ontdekken wat voor jou de voordelen zouden kunnen zijn? Schrijf je hier in voor één van onze demosessies.

2 thoughts on “Overstappen naar Google Apps: makkelijker dan je denkt

  1. Peter Post author

   Hallo Herman

   Leuke vraag! Wij wilden iets van onze missie en “waar wij voor staan” in onze naam doen terugkeren, en wat ons betreft staat de klant centraal, kliento bleek nog vrij te zijn wat domeinnaam betreft…
   Bovendien willen wij ook wel graag de grenzen overstijgen 🙂 In de technologische oplossingen die we aanreiken, maar ook in reikwijdte van onze samenwerking- op een vernieuwende manier, veel traditionele IT bedrijven willen vooral uw server onderhouden

   groeten

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.