Office 365 ook naar snellere upgrade cycle?

Een belangrijk voordeel van Google Apps is dat het een 100% puur web toepassing is. Alles wat je nodig hebt om gebruik te maken van Google Apps is een browser. Je moet dus geen enkele software meer lokaal te installeren (en te onderhouden).

Iedereen maakt dus  steeds gebruik van dezelfde én laatste versie van de software: wordt er nieuwe functionaliteit toegevoegd, volstaat het verversen van de browser.

En Google zit niet stil, meerdere keren per maand komt er wel iets nieuws bij (waar je al dan niet gebruik van maakt).  Miljoenen gebruikers geven Google feedback en op basis hiervan wordt constant nieuwe functionaliteit ontwikkeld.

Vervolgens hoeft u als gebruiker geen maanden of zelfs jaren ( Office 2003-Office 2007-Office -2010, ….)  te wachten op een nieuwe versie van de software. Ook qua veiligheid is dit een belangrijk voordeel. Een ander belangrijk voordeel is dat gebruikers geleidelijk wennen,  waardoor dure upgrade trajecten definitief tot het verleden behoren.

Ook grote concurrent Microsoft met Office 365 gaat trouwens die richting uit. Lees ook: Microsoft seeks end to Dinosaur -Era Upgrade Cycle.

De Microsoft engineers halen hun inspiratie bij het recent overgenomen Yammer, welke ook gebruik maken van een moderne, snelle release cycle.

Wat ons betreft nog maar eens een bewijs dat Google in de Cloud voorop loopt.

Denk jij dat Microsoft erin slaagt zijn achterstand in te lopen?

3 thoughts on “Office 365 ook naar snellere upgrade cycle?

 1. Tom

  Met alle respect, maar je mag en kan niet beweren dat Google voorop loopt ten opzichte van Microsoft. Het is juist omgekeerd: Outlook en Office is zoveel beter dan Gmail en Google Docs, dat zie je meteen

  Reply
 2. Peter Post author

  Hallo Tom

  Zeker niet evident om Google Apps en Office365 zomaar te vergelijken. Gmail kan je niet echt vergelijken met Outlook- ze zijn te verschillend, maar ik nodig je wel uit om te ontdekken waarom ik Gmail veel beter aangepast vindt aan huidige noden dan Outlook.
  Je hoort mij zeker ook niet beweren dat Google Docs net zoveel functionaliteit biedt als Microsoft Word, wat ik wel beweer is dat 90 a 95% van de Word gebruikers meer dan voldoende functionaliteit vindt bij Google Docs.
  Google Docs is ongelooflijk geëvolueerd en is vandaag zeker een te overwegen alternatief.
  Bovendien scoort Google Docs op bepaalde vlakken veel beter dan Microsoft Word- samenwerken is veel makkelijker bijvoorbeeld-niet onbelangrlijk vandaag….
  Tot slot blijf ik wel bij mijn standpunt dat Google voorop loopt “in de cloud”= > logisch ook want Google is vroeger begonnen dan Microsoft en Google heeft geen last van “legacy”
  En bovendien zegt Microsoft zelf dat cloud de toekomst is. Het feit dat ze met Office 365 stilaan ook naar sneller upgrade cycles evolueren ( Google Apps is zo ontworpen) is voor mij nog maar eens een teken welke richting het bij Microsoft uitgaat. Maar ze zijn er nog niet….vandaar mijn stelling dat Google voorop looopt….in de cloud.
  Moet je vandaag als bedrijf een keuze maken=> kijk dan zeker ook eens naar het Google alternatief, kennismaken kan bijvoorbeeld via één van onze demo sessies => inschrijven gratis Google Apps demo sessie

  Reply
 3. Lieven

  Het beste bewijs dat Google voorop loopt merk je in het feit dat het Upgrade process van Office 365 allesbehalve vlot verloopt. ( understatement)

  Microsoft zelf kan je niet eens vertellen wanneer je de beschikking krijgt over de nieuwe versie; copy vanuit de officiële Microsoft site: ( community Office 365 )

  Q. I haven’t been upgraded yet. When will I get upgraded?
  A. If you haven’t been upgraded yet, you will get upgraded in the next few months. The first notification will be sent approximately four weeks in advance before your upgrade will begin. As the upgrade date approaches, we will send an email with the exact upgrade date.

  Ander voorbeeld, artikel van gisteren => Office 355: where is my upgrade?

  Het grote verschil tussen Google en Microsoft is dat de Google oplossing van dag 1 ontworpen is voor de cloud….Microsoft is nog steeds bezig haar producten aan te passen voor de cloud…en heeft duidelijk nog een lange weg te gaan…..

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.