Social CRM voor de immo- en verzekeringsmakelaar

immo makelaarNa onze eerste social CRM- workshop voor de advocatuur en vrije beroepen richten we ons nu tot de (immo) makelaar.
Ook nu weer verplaatsen wij ons graag in de schoenen van de makelaar en misschien nog beter, in de plaats van de eindklant, op zoek naar een nieuwe woning en/of verzekering.

Slimme tooling voor de makelaar

Vanzelfsprekend bent u als verzekeringsmakelaar voor een groot deel genoodzaakt om de software van respectievelijke verzekeringsmaatschappijen te gebruiken. De ervaring leert ons dat deze vaak niet de meest gebruiksvriendelijke is.  Net daarom kan kan het verzekeringskantoor alvast een grote “quick win” realiseren door haar voordeel te doen met krachtige cloud- oplossingen: een eigen klanten managementsysteem dat vlot werkt en betaalbaar is kan de efficiëntie wellicht snel de hoogte in jagen.
Overschakelen op een cloud- platform betekent dat u als makelaar uw kantoor in uw broekzak heeft, wat een mooie tijdswinst kan opleveren. Ik denk aan het snel en eenvoudig opslaan van schadegevallen, het consulteren van klantgegevens of het registreren van een nieuw pand voor de immoportefeuille. We zijn ervan overtuigd dat elke makelaar zijn voordeel kan doen met een Google Apps for business licentie als basis. Kostprijs: 40 euro per gebruiker per jaar.

Het sociale aspect

Wat voor vrije beroepen geldt, geldt natuurlijk minstens zoveel voor de klanten van de makelaar. Ook hier kopen potentiële klanten anders dan enkele jaren geleden. Men gaat op zoek via het internet, informeert zich via sociale media….en men laat hierbij sporen na.

Het slimme kantoor past zich aan en doet er haar voordeel mee.
We zullen tijdens de workshop demonstreren op welke manier je heel eenvoudig potentiële nieuwe klanten op het spoor komt. Met één druk op de knop importeer je deze in je (social) CRM- systeem zodat u met uw team makkelijker de veelbelovende prospect kan binnenhalen.

De sessie vindt plaats in Antwerpen en is gepland op 26 februari 2013.
Uitgebreid programma en inschrijven kan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.