KBC kiest voor Office 365: wat betekent dat nieuws voor uw KMO?

Gisteren raakte bekend dat KBC kiest voor Office 365, het communicatie en samenwerkingsplaftorm van Microsoft.

Dat KBC voor een cloud oplossing kiest vinden wij logisch ( beter en goedkoper), dat ze dit “nu” al doen vind ik toch nog wat verrassend….

KBC is al jaren bezig met dit dossier te onderzoeken: zo’n beslissing én overgang is voor een grote en complexe organisatie natuurlijk erg ingrijpend en belangrijk ( het betreft applicaties die zeer intensief gebruikt worden).  Waarom KBC uiteindelijk  niet voor Google heeft gekozen, weten wij niet, maar wat we in elk geval goed nieuws vinden is dat KBC wél gekozen heeft voor de echte, publieke cloud.  lees ook: De ene cloud is de andere niet….

Uitgerekend bij een bank zijn er  talloze juridische aspecten die bekeken moeten worden: is die (‘financiële) data wel veilig in de cloud ? Tegenstanders van de public cloud maken de mensen graag iets wijs: uw data moet in België blijven….en het liefst op een door hen beheerde server….

De juristen van KBC en de Nationale Bank van België bevestigen nu dat de publieke cloud een veilige oplossing is-althans voor de Bank….wellicht geldt dat dan ook voor uw KMO?

KBC zal de volgende twaalf maanden gebruiken voor de overschakeling. Specialisten van Microsoft zelf en HP worden hierbij ingeschakeld.Dat betekent dus dat zo’n project (inclusief studiefase) jaren duurt, het illustreert de complexiteit. En toch kiest men hiervoor….men weet immers (terecht) dat dit sowieso de toekomst is….

Het grote voordeel voor KMO’s is dat zij veel sneller kunnen overschakelen naar de public cloud.  ( denk aan een doorlooptijd van minder dan twee maanden). De voordelen zijn in elk geval gigantisch én zo’n KBC dossier geeft nog maar eens aan welke de richting is die we uitgaan.

Kan uw bedrijf het zich nog permitteren te wachten en teveel geld uit te geven aan achterhaalde IT-oplossingen?

Echt voordeel doen met cloud? Dat betekent vandaag nog beginnen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.