Kan de KMO het zich permitteren om niet naar de cloud te gaan?

Het is mijn overtuiging dat (true) Cloud Computing bijna altijd de betere en goedkopere oplossing is voor het betrekken van IT- services. Dit in hoofdzaak om 3 redenen: schaalvoordelen langs vraag EN- aanbodzijde en het fenomeen van multi- tenant  software oplossingen. In een eerdere blogpost zijn die voordelen en redenen uitgebreid beschreven.
In deze blogpost wil ik graag eens stil staan bij de gevolgen, of zo u wil “de kost” van het niet tijdig “omarmen” van de Cloud.
Dit naar aanleiding van een IDC- studie  dewelke voorspelt dat de uitgaven voor Cloud Computing vele malen sneller zullen groeien dan de globale IT- uitgaven.
Feit is dus dat er talloze bedrijven zijn die Cloud omarmen en de overstap maken. Vandaag!

Dat betekent  zoveel dat ingeval uw bedrijf vandaag dus niet bezig is met het evalueren of  gebruiken van de nieuwe mogelijkheden, u het risico loopt achterop te geraken.
De spectaculaire groeicijfers voor Cloud Computing worden verwacht omdat er IT- leiders zijn die zien dat ze dankzij de Cloud meer kunnen bereiken!
Quasi ongelimiteerde computerkracht staat ter beschikking van elk bedrijf.
Projecten die vroeger niet mogelijk waren, lukken nu wel. De KMO kan dus bijkomend automatiseren, wat vanzelfsprekend belangrijk is in een land met hoge arbeidskosten. Moderne ‘cloud tooling’ is vaak meer dan alleen maar goedkoper, ze is het aangepast gereedschap voor de moderne kenniswerker en helpt zo om de productiviteit te verhogen. Lees ook: mail en samenwerking in de cloud, meer dan alleen maar goedkoper. Cloud technologie helpt je om dichter bij je klanten te staan, CRM- systemen vormen de basis voor klantgericht ondernemen, een must in de hedendaagse economie.
Vaak kan er bespaard worden op het IT- budget, Cloud Computing is haast altijd de goedkoopste oplossing. Kan u het zich permitteren om bedrijfsmiddelen te verspillen aan achterhaalde technologie?  Bovendien vereist Cloud Computing geen kapitaalinvesteringen,  waardoor middelen worden vrijgemaakt die besteed kunnen worden aan activiteiten die wel specifiek zijn voor uw bedrijfsvoering.

U hoort mij niet zeggen dat een bedrijf het verschil maakt met IT, tegelijkertijd mag u het belang van die juiste IT- ondersteuning zeker ook niet onderschatten!  IT verdient de aandacht van elke bedrijfsleider.Een KMO kan dankzij de Cloud en besparen op de kosten en bijkomende omzet realiseren.

U moet er gebruik van maken. Dat is niet moeilijk en vereist geen technologisch inzicht, het is wel een kwestie van eraan te beginnen. Vandaag!

Zet u de eerste stap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.