Hollanders zijn betere verkopers en daarom is de Cloud voor België voordeliger

In een eerdere post gaven we reeds een eerste reden waarom de Cloud België meer voordeel moet opleveren dan voor Nederland: in vergelijking met Nederland is België nog veel meer een KMO- land en bij uitstek kleine en middelgrote bedrijven doen hun voordeel met de Cloud.

In deze post de tweede, iets minder voor de hand liggende reden: Nederlanders zijn betere verkopers.

Ja, ik geef het toe, ik ben al heel vaak onder de indruk geweest van de vlotte verkoop aanpak van onze Noorderburen.

Ikzelf heb uitgebreide ervaring met Nederlandse bedrijven.Samenhangend met die vaak uitstekende commerciële skills is er ook de Nederlandse koopmansgeest: een Nederlander trekt vlot de wijde wereld in en brengt daar zijn waren aan de man. Met spijt in het hart :-), wat dat betreft zijn ze gewoon beter….. 

En toch doen wij het in Vlaanderen qua economische output ( Bruto Nationaal Product) zeker niet minder goed dan Nederland. ( BNP van Vlaanderen per capita is hoger dan Nederland) Dat wil dus zeggen dat wij ons “minder goed zijn” qua “commerce”, op andere vlakken compenseren. Simpel gezegd, wij zijn een volk van doeners en zijn wellicht hier en daar vernuftiger. Nederlanders vinden ons slimmer ( als ze eerlijk zijn) ….. Nog anders gezegd, de kwaliteit van onze producten en uitvoering van diensten staat er gewoon. Ik ben er zeker van: onze KMO’s leveren uitstekend werk en zijn vaak wereldklasse.

En dat is goed nieuws naar de toekomst toe. Want steeds minder baseert de consument zich op die “praatjesmakende” verkoper. Gewapend met allerlei (cloud) technologie en met een smartphone informeert die klant zichzelf. De markt wordt dus doorzichtiger en in die omstandigheden komt kwaliteit bovendrijven.

Overigens gaat dat natuurlijk niet vanzelf, je zal als bedrijf wel moeten zorgen dat je gevonden wordt, dat er over je gesproken wordt, het wordt een “nieuwe manier van verkopen en vermarkten, maar ze is wel minder gericht op “praatjes maken”.

En dat moeten onze Vlamingen eigenlijk goed afgaan. We moeten het wel doen en de kansen grijpen!

Meer lezen over die nieuwe manier van verkopen? Download hier ons E-book over social CRM en het nieuwe verkopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.