Google Apps veiliger dan Office 365?

2 step verificatieAls het op veiligheid van uw data aankomt, neemt u best zo weinig mogelijk risico.

U kan dat veiligheidsvraagstuk vanuit verschillende invalshoeken bekijken: het veilig opslaan van uw data of het voorkomen van dataverlies, het beschikbaar zijn van uw data, het eigendomsrecht van uw data en daarmee samenhangend-indien u ontevreden bent over uw cloud leverancier: hoe “vertrekt” u en hoe neemt u in dat geval al uw gegevens mee.

Belangrijke vragen waar u best een antwoord op weet voor u een keuze maakt! Hoe één en ander geregeld is bij Google, leest u in een eerdere blogpost: Cloud  Computing en de veiligheid van uw data.

Wijzelf waren toch wat verbaasd te lezen dat Microsoft nog steeds niet voor al haar services gebruik maakt van two-step verificatie: een extra beveiliging van de aanmeldprocedure en combinatie van iets wat u kent; uw paswoord en iets wat u heeft; een code voor u gegenereerd en ter beschikking gesteld via uw telefoon.

Geloof het of niet maar enkel sinds vorige week heeft Microsoft een update ter beschikking gesteld die two- step verificatie voor Lync ondersteunt ( Microsoft Lync is de software die online meetings mogelijk maakt).

Die aankondiging was voor ons de aanleiding om een ander beveiligingsrisico van Office 365 nog eens onder de loep te nemen: het feit dat documenten  in de “P- plannen” van Office 365 nog steeds geen gebruik maken van een beveiligde SSL- verbinding…..  http://community.office365.com/en-us/forums/154/t/20754.aspx

We lezen dat dit beveiligingsrisico opgelost zal zijn in de nieuwe versie van Office 365.

Tegelijk blijft het voor vele Office 365 gebruikers een raadsel wanneer zij die nieuwe versie ter beschikking krijgen (zoals door Lieven aangegeven in vorige post).

De oplossing van Google is ontworpen met Cloud in gedachten, Google Apps is dus gemaakt “voor de Cloud” en heeft dit soort uitdagingen niet. Is er een beveiligingsrisico, dan lost Google dit zo snel mogelijk op en heeft iedereen onmiddellijk die oplossing ter beschikking.

Neem geen enkel (of zo weinig mogelijk) risico en kom ontdekken wat Google Apps voor jouw organisatie kan betekenen.

Schrijf je hier in voor één van onze gratis demosessies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.