Twee redenen waarom de Cloud voor België beter is dan voor Nederland

Gekke uitspraak? Toch niet.

In deze blogpost reden nummer één: wij zijn écht een KMO land, veel meer nog dan Nederland. En de Cloud en alles wat er mee samenhangt  is bij uitstek voordelig voor die KMO…

Toegegeven, wat Nederland betreft heb ik geen officiële cijfers wat betreft aantal ondernemingen, maar voor België heb ik die wel (gebaseerd op cijfers van Unizo, gebaseerd op 2007-  zie onderaan deze post).

Natuurlijk is het logisch dat het aantal kleine bedrijven in absolute getallen fors hoger is dan het aantal grote bedrijven, dat is overal zo. Ook in Nederland roepen ze dus dat ze een “MKB” land zijn. Echter zijn er in België slechts 345 bedrijven met meer dan 500 werknemers, dat zullen er in Nederland merkelijk meer zijn…

En toch is het BNP van beide landen (zeker als je regio Vlaanderen bekijkt) erg gelijkaardig: wij compenseren dus met relatief gezien veel meer kleine bedrijven: wij zijn dus écht een KMO- land en de nadruk ligt zelfs op de K…

En zeker voor die kleinere bedrijven brengt  Cloud Computing heel veel nieuwe mogelijkheden. Cloud Computing brengt de democratisering van IT met zich mee. Simpel gezegd  kan zelfs een eenmansbedrijf  zich nu de beste IT- oplossingen veroorloven. Bijkomend voordeel is dat kleine bedrijven vaak makkelijker en sneller  kunnen overstappen, grotere bedrijven zitten vaak met een (dure) erfenis uit het verleden.

Niet dat ik het belang van IT voor een bedrijf wil overschatten…maar in een snel veranderende, uiterst competitieve, digitale economie, met extreem hoge arbeidskosten, is het juiste gebruik van IT zeker ook niet te onderschatten…. Lees ook: Kan de KMO het zich permiteren om niet naar de cloud te gaan?

Ons zeer groot aantal kleine bedrijven heeft dus op het vlak van IT enorme opportuniteiten dankzij de Cloud.

Al benieuwd naar reden nummer twee? Voer voor een volgende post, maar alvast een tipje van de sluier: Hollanders zijn betere verkopers….

De kracht van de Cloud ontdekken? Dat kan via één van onze demo sessies: klik hier en schrijf nu in of boek meteen een afspraak!
Boek een afspraak

____________

Cijfers, bron Unizo 2007

Aantal bedrijven in België met meer dan 500 werknemers: 345…

Aantal bedrijven in België met aantal werknemers tussen 200 en 500: 683

Aantal bedrijven in België met aantal werknemers tussen 100 en 200: 1161

Aantal bedrijven in België met aantal werknemers tussen 50 en 100: 2450

Aantal bedrijven in België met aantal werknemers tussen 20 en 50: 9529

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.