Graait de Amerikaanse overheid in uw data?

cloud securityEerder deze weken verschenen er in de pers berichten die melden dat  de Amerikaanse overheid, de veiligheidsdiensten en FBI, directe toegang zouden hebben tot de datacenters van bedrijven als Google, Microsoft, Apple, Facebook.

Eén en ander zou kaderen in en aftap programma, PRISM genaamd en opgezet in 2007

Google CEO Larry Page reageert alvast formeel in een blog: What the Fuck…

Page, in zijn functie als CEO en Chief Legal Officer, haalt aan dat Google niets afweet van zogenaamde Prism programma. Natuurlijk gebeurt het dat dat de overheid data opvraagt, maar elke aanvraag wordt door het Google legal team getoetst op rechtsgeldigheid én het gebeurt vaak dat Google dergelijke aanvraag gewoon weigert. Ook geeft Google inzicht in de aanvragen welke het krijgt van diverse overheden via het Transparency Report.

Als Google apps gebruiker ben ik er vrij gerust in, mijn data staat veilig bij Google. Lees ook: Cloud computing en de veiligheid van uw data.

Wat denken jullie?

2 thoughts on “Graait de Amerikaanse overheid in uw data?

 1. David

  Michiel,

  Ik geloof hier niets van, die Amerikanen hebben gewoon toegang tot al jouw gegevens. Het is al veel langer bekent dat Google je mail leest.

  Reply
  1. Peter

   Beste David

   Theoretisch is het zeker zo dat Google je mail kan lezen.
   Echter, besef wel dat al jouw data versleuteld wordt én in stukjes wordt opgesplit, dat betekent dus dat zelfs in het geval je de code kraakt ( niet eenvoudig bij Google….) je niets met de gegevens bent…
   Binnen Google is er slechts een handje vol mensen, dat écht aan je gegevens kan.
   Ik ben er vrij zeker van dat die mennsen bijzonder weinig interesse hebben in mijn mail 🙂

   Overigens, hoe en waar bewaar jij je gegevens? Wellicht kan iedereen bij jou op de IT afdeling meelezen…of….in het geval van lokale hosting….vertrouw jij meer de mensen van Telenet, Belgacom of Combell? De kans dat daar iemand zit die interesse heeft in jouw data is vele male groter EN hun beveiliging zal nooit zo geregeld zijn zoals Google of Microsoft dat kan. Noch op het gebied van mensen, technologie of procedures.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.