De gevolgen van een verkeerde technologie keuze

Vele bedrijfsleiders hebben weinig actieve interesse in ICT. En ik begrijp dat!
Want al te vaak is IT complex geworden,  de IT’er zelf praat een soort onverstaanbare vaktaal. Bovendien wordt ICT in de eerste plaats aanzien als ondersteunende functie en amper als een strategische tool.
Cloud Computing verandert dat.
Vooreerst kan IT vandaag ook simpel zijn, IT wordt 90% business. U kan dus betrokken zijn en blijven.
Een gebrek aan interesse en inzicht leidt vaak tot verkeerde beslissingen. U mag uw ICT keuzes niet (enkel) laten afhangen van traditionele IT- bedrijven, vaak hebben deze vooral belang bij het statusquo waardoor uw bedrijf op achterstand wordt gezet.

 

Een juiste digitale strategie is vandaag belangrijker dan ooit. We leven in een uiterst competitieve, digitale economie: markten en consumenten veranderen sneller dan ooit. Die consument is steeds beter geïnformeerd en wordt steeds veeleisender.

Bedrijven concurreren vandaag op mondiale schaal. Uw medewerkers staan onder een steeds hogere druk om competitief te blijven en om te presteren. Bovendien verandert ook de arbeidsmarkt, waardoor er in de nabije toekomst een “war for talent” ontstaat. En dat allemaal in een moeilijke economische context, waardoor arbeid in België duurder wordt dan ooit: de productiviteit van de werknemer moet dus nog omhoog!

In dit  soort omstandigheden,  is het juiste gebruik van de juiste digitale technologie cruciaal.

En toch blijft IT voor vele ondernemers iets waar ze slechts onrechtstreeks bij betrokken zijn. Mede door de Cloud hype, voelt men wel dat men er iets mee moet, maar toch denken velen nog steeds dat een afwachtende houding de beste is. Is dat wel veilig? Is dat wel al iets voor ons? Bovendien wordt men in deze visie ondersteunt door de (lokale) IT- leverancier….. Men kiest ervoor om geen voorloper te zijn. ( misschien iets typisch Belgisch?)

De gemiste kansen zijn enorm!

Een markt kan op enkele jaren veranderen, zonder dat je in staat bent je snel aan te passen. Je klanten kopen elders waar men wel rekening  houdt met hun wensen  en waar ze een gepersonaliseerde service krijgen. Werknemers voelen zich in de steek gelaten en vinden dat ze onvoldoende ondersteund worden door slimme technologie. Het lijkt wel alsof ze thuis beschikken over betere technologie…En dat allemaal terwijl u zich afvraagt of ze nog wel betaalbaar zijn, want de bruto kosten lopen op en de marges staan onder druk.

U hoort mij niet zeggen dat ICT dé mirakel oplossing is voor al deze problemen en uitdagingen. Feit is wel dat echte Cloud Computing én beter én goedkoper is. Vraag is of u het zich kan veroorloven hier geen gebruik van te maken?
Jezelf tijdig en correct informeren is een must voor elke ondernemer! Doe dit niet enkel via je traditionele kanalen.
Begin vandaag en neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.