Cloud computing maakt het nieuwe werken mogelijk

Langzaam maar zeker hoor je ook bij ons steeds meer over “het nieuwe werken”  (bij onze Noorderburen is de term alweer over zijn hoogtepunt heen). Wat houdt dit begrip eigenlijk juist in? In elk geval gaat het over veel meer dan enkel “thuiswerken”. Een goede definitie vind ikzelf “tijds en plaatsonafhankelijk werken”. Los daarvan gaat het ook over het opnemen van verantwoordelijkheid: van de werknemer enerzijds, en anderzijds over het geven van vertrouwen van de werkgever/manager.

Feit is dat het belang van “het nieuwe werken” enkel maar zal toenemen : (gebrek aan) mobiliteit  dwingen ons ertoe en daarnaast is er de theorie dat mensen tot betere resultaten komen als je ze beoordeelt op “resultaat” in plaats van op aanwezigheid. Ook de nieuwe generatie (generation Y) die het bedrijfsleven instroomt, zou nieuwe eisen stellen op dit gebied en deze tendens dus verder aanwakkeren.

Een werkgever houdt er dus best rekening mee dat medewerkers in de toekomst met concrete vragen hierover zullen komen.

In het verleden was er vaak dure technologie nodig om het nieuwe werken te faciliteren. Vandaag en dankzij Cloud Computing, kan ook een kleiner bedrijf haar medewerkers deze flexibele vorm van werken aanbieden.  Via de browser thuis (of eender waar)  logt men gewoon in op de applicatie alsof men ter plaatse in het bedrijf zou zijn.

Vaak  kan het nieuwe werken dan leiden tot een win/win situatie voor werkgever EN werknemer. We evolueren dus steeds meer naar een nieuwe werkstijl. De ultieme bedoeling is in elk geval om meer te bereiken, zowel in ons persoonlijk als professioneel leven.

En “werk” moet  dus zeker niet altijd vanop “het werk” gebeuren. Interessant in deze is een  inspirerende en voor sommigen wellicht provocerende Ted talk van Jason Fried

Onthoud in elk geval dat de technologie vandaag heel veel mogelijk maakt. Slimme bedrijven maken er gebruik van!

Zet vandaag nog de eerste stap en contacteer ons voor een kennismaking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.