Beste bedrijfsleider, IT verdient even uw volle aandacht!

Er is al veel geschreven over het belang van IT voor een bedrijf. Toen Nicholas Carr in 2003 het belang van IT relativeerde in het artikel  IT doesn’t  matter stond het IT-wereldje op zijn kop; hoe durfde hij? Tot op vandaag lopen de meningen over het belang van IT uit elkaar.
Feit is dat IT en alles wat erbij komt kijken toch een behoorlijke kostenpost is geworden: tel al de IT gerelateerde facturen maar eens op…  En verder is het zo dat er in de meeste bedrijven heel wat problemen zijn op die momenten dat de IT- systemen falen. “Als IT plat ligt, gebeurt er in vele bedrijven niet veel meer.”

Onbelangrijk is het dus niet en IT verdient dus, tenminste voor even, uw volle aandacht.

Want net in die IT- sector verandert er vandaag heel erg veel: Cloud Computing. Bovendien gaat deze verandering hand in hand met een aantal andere evoluties die ook een weerslag hebben op elk bedrijf en die het belang van technologie nog eens versterken: globalisatie, social media, de connected consumer, het nieuwe werken. We zijn  terechtgekomen in een soort perfecte storm waarbij de ene evolutie als katalysator werkt voor de andere. Er is heel veel aan het veranderen en er zal nog heel veel veranderen. Sneller dan ooit.

Die veranderingen zijn van die aard dat ze ervoor zorgen dat de toekomstige rendabiliteit en groeikansen van uw bedrijf nauw verbonden zijn met de  technologie keuzes die u vandaag maakt. Het maken van de juiste keuzes zal bepalend zijn of een bedrijf voorop zal lopen of achterop blijft.

Moet u dus IT- specialist worden?

Gelukkig niet, één van de grote voordelen van Cloud Computing is net dat de complexiteit voor u als gebruiker verborgen wordt. De complexiteit wordt het probleem van de cloud- provider. Uzelf logt in en maakt gebruik van de service die aangeboden wordt. IT wordt 90% business.

Kan ik een afwachtende houding aannemen?

Neen! Tenzij u het zich kan permitteren om nog jaren teveel te blijven betalen. Echte Cloud Computing is beter én goedkoper; u zal dus een overstap maken. Zij die er het eerst gebruik van maken, zullen er het meest van profiteren. Bovendien is de cloud-oplossing moderner en bevat deze functionaliteit die aangepast is aan hedendaagse noden: uw medewerkers hebben deze aangepaste tooling nodig om op een efficiënte manier hun werk te kunnen doen.

Hoe overstappen?

Er bestaat niet zo iets als de perfecte “cloud roadmap”.  Overstappen naar Cloud Computing is een onderdeel van uw digitale strategie. Vandaag beginnen en in kleine stapjes de Cloud in.

Ontdekken wat er vandaag allemaal mogelijk is?

Boek een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.