“Belgacom leest mail van klanten”

Toch een opvallend bericht bericht in De Morgen afgelopen week. Volgens parlementslid Deseyn zou Didier Bellens Belgacom medewerkers verzoeken om ‘vertrouwelijke zaken op te snorren in de mailboxen van kritische politici en journalisten’. ( Belgacom ontkent in alle toonaarden)

Daarbij zouden de medewerkers eenvoudig achter de wachtwoorden van de accounts kunnen komen om in te loggen via de webmailclient.

Of dit nu effectief gebeurd is, laat ik in het midden, maar in theorie kan het heel makkelijk. Je mag er zeker van zijn dat er binnen Belgacom heel wat mensen zullen zijn die, als ze willen, eenvoudigweg mails en/of documenten kunnen lezen van klanten( gesteld dat je je IT- services afneemt via Belgacom).

Dat geldt overigens ook voor Telenet klanten en bij uitbreiding voor elke “hoasted” oplossing van je lokale IT- leverancier. Net zoals  jouw eigen IT- admin ook makkelijk aan al de gegevens geraakt op het bedrijfsnetwerk…..

In een traditionele IT- oplossing kan een slimme beheerder zien wat hij of zij wil zien….

Wij hebben het al vaak gezegd: uw data is vele malen veiliger in de (public) cloud. De kans dat er bij Google of Microsoft  iemand interesse heeft in mijn data is vele malen kleiner dan dat er iemand bij Telenet, Belgacom of Combell zit die interesse heeft….

Verder is (tenminste bij Google) al uw data in stukjes geknipt én versleuteld opgeslagen. Daarnaast mag je ervan uitgaan dat de interne procedures bij de ‘Googles’ van deze wereld ook veel strakker zijn, en dat  deze  bovendien gecontroleerd worden door externe auditeurs….

De echte cloud is gewoon beter, veiliger en goedkoper. Het voordeel zit vooral bij de klant, maak daar gebruik van!

Wij gaan graag met u in gesprek.

Contacteer ons vandaag nog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.