Arbeid is duur in België , wat doe je eraan?

Torenhoge belastingen op arbeid maken de Belgische werknemer tot de duurste ter wereld.
En ongetwijfeld is die belastingdruk een intrinsieke rem op de groei van onze ondernemingen. Arbeid is dus duur in België en dat maakt het niet makkelijk om competitief te blijven op de wereldmarkt.
En zonder pessimist te willen zijn, feit is dat er in de nabije toekomst ook niet veel zal veranderen aan die dure kost. De realiteit is dat we als land een torenhoge overheidsschuld hebben én we tegelijkertijd  een (veel te ) duur overheidsapparaat hebben. Er is dus slechts beperkt ruimte  voor belastingvermindering.

Ondertussen moet je voort  als ondernemer, zeker indien je besluit om door te doen-bewust of onbewust-al dan niet “verplicht”  , moet je er het beste van maken!  Je moet dus op zoek naar verbeteringen dewelke je zelf kan doorvoeren en in de hand hebt. En er zijn echt nog mogelijkheden!

Ik zie ze in het domein waarin ik specialist ben (ICT),  anderen zien ze in hun vakgebied ( marketing, HR, …)

Het zijn mogelijkheden en ingrepen die werkelijk het verschil kunnen maken.

Ik zie om me heen KMO’s die werkelijk fantastische dingen doen, maar ik zie tegelijkertijd bij diezelfde KMO’s vaak ook nog heel veel ruimte om sommige dingen beter en professioneler te doen. Logisch ook, want je kan en wil als bedrijfsleider onmogelijk een duizendpoot zijn.

Er is dus nog ruimte. Er zijn nog mogelijkheden.

Op mijn domein van IT en “digitaal ondernemen” maak ik die ruimte graag concreet!

Ik zie ruimte om dankzij de inzet van slimme technologie  meer omzet te behalen! ( bvb om nieuwe markten aan te boren  via  lead creatie door inzet social media, ik zeg maar iets)

Ik zie ruimte om dankzij technologie fors te besparen op die te hoge arbeidskosten. De automatiseringsgraad van onze KMO’s is ontstellend laag,  het gebruik van moderne IT toepassingen eveneens. Echte cloud computing maakt automatiseren bereikbaar voor eender welk bedrijf en tegelijk bespaar je op de kosten-vaak zelfs tot 40%

Met veel plezier ga ik met elke, al dan niet klagende ondernemer,  het gesprek aan. Het kan beter en het moet beter! Neem nu contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.