Twee redenen waarom KMO’s kiezen voor Google Apps: beter en goedkoper

In een vorige post hadden we het over dé reden waarom organisaties kiezen voor Office 365: de meeste mensen zijn de tools van Microsoft al gewoon.

In deze post twee (algemene) redenen waarom wij onze klanten Google Apps aanraden.

1. Google Apps is beter dan Office 365

Gewoon logisch eigenlijk. De cloud (het internet) is vandaag de beste manier om IT services aan te bieden. Google Apps is ontworpen voor het internet en met het internet in gedachten. Elk aspect van de oplossing, elk regeltje van de software code houdt rekening met het internet, dit helemaal vanaf het begin….
Dit in tegenstelling met concurrent Microsoft welke gedwongen is om haar bestaande producten aan te passen aan het cloud model.
Verre van ideaal natuurlijk.

En die overgang gaat moeizaam, zowel wat betreft het product als het business model…

Dat “beter zijn” uit zich vervolgens op verschillende vlakken: veiligheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, aangepaste features, ….

Voor een goed overzicht: Google Apps vs Office 365

2. Google Apps is goedkoper

Wat ons betreft de laatste reden waarom je moet overschakelen, maar in tijden van crisis toch ook weer niet onbelangrijk.
Google Apps kost 40 euro per gebruiker per jaar, dat was zo bij de lancering in 2006 en is vandaag nog steeds het geval. Afhankelijk van het gekozen tarief plan betaal je bij Microsoft tot vijf keer meer….
Microsoft zal je vertellen dat er voor elke gebruiker een aangepast tariefplan is….het is maatwerk.

Wat ons betreft is het ondoorzichtig licentie model gewoon één van slechte gewoontes van een traditionele IT leverancier welke steeds opnieuw de koe wilt blijven melken.

Opmerkingen of vragen? Contacteer ons vandaag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.