Overstappen naar Cloud Computing als onderdeel van uw digitale strategie

U bent overtuigd: iets wat een ander beter en goedkoper kan, moet u als bedrijf niet zelf willen blijven doen. U wil dus de  overstap  maken naar Cloud Computing: maar hoe begint u daar nu aan?
Vooreerst moet het duidelijk zijn dat sommige IT- services beter geschikt zijn om u naar de Cloud te brengen dan andere. Niet alles moet- of kan-  dus naar de Cloud. U moet dus een keuze maken. Wat ons betreft maakt u een goede start door te beginnen met “communicatie en samenwerking”, zeg dus maar e-mail en Office- toepassingen.
Zowat elke aanbieder van dit soort software-Microsoft en Google als de voornaamste- trekt 100% de Cloud- kaart. U zal dus overschakelen en hoe sneller u dit doet, hoe sneller u geniet van de talloze voordelen.
Vanzelfsprekend kadert dergelijke “Cloud- migratie” het best in een algemeen plan betreffende uw digitale strategie. Wat wilt u de volgende 12 maanden met uw IT bereiken? Focust u op een verlaging van de (IT-) kosten of wilt u IT inzetten met als hoofddoel bijkomende omzet te creëren?

Feit is dat in een digitale economie IT betrokken is bij heel veel aspecten van uw bedrijfsvoering.
Een juiste IT- strategie, kaderend in uw digitale strategie, helpt u om de bedrijfsdoelstellingen vlotter te bereiken.

Een Cloud- migratie bestaat uit twee onderdelen: de technische migratie enerzijds,  het verandertraject anderzijds.  Tijdens de technische migratie zorgen we ervoor dat alle bestaande data gemigreerd worden naar de nieuwe oplossing (tenminste indien hiervoor gekozen wordt).  Eens de technische migratie uitgevoerd, geniet u van bijkomende zekerheid, al uw data zijn nu veiliger opgeslagen dan voordien.

Minstens even belangrijk is het “verander management” traject: een nieuwe tool brengt in elke organisatie altijd het één en ander op gang. Sommige mensen reageren uiterst enthousiast, anderen zullen meer moeite hebben en zelfs weerstand bieden. Hoewel we de impact van dergelijke veranderingen niet willen overroepen, is het toch belangrijk hierbij enkele vuistregels te hanteren: zorg voor voldoende begeleiding, in hoofdzaak bestaande uit communicatie, training en support.

Betrek uw medewerkers tijdig bij het traject en  zorg ook voor voldoende ondersteuning na de “go-live”.  Als gevolg van de migratie krijgen uw medewerkers meer mogelijkheden en is informatie beter en sneller beschikbaar. Dit wordt pas echt waardevol wanneer mensen vervolgens met deze informatie ook iets kunnen en mogen doen. Niet toevallig zijn de meest succesvolle digitale organisaties,  vaak diegene die het meest investeren in training van hun mensen. Hoe beter de mensen getraind zijn, hoe beter ze in staat zijn gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden.

Op die manier wordt die eerste Cloud- migratie, de basis voor de verdere uitbouw van uw digitale strategie. Mensen worden enthousiast en ontdekken nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten.
Zo’n migratie naar de Cloud mag je dus niet uitstellen.

Zet vandaag nog de eerste stap en contacteer ons voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.