Cloud Computing voor de KMO-het begin van een nieuw tijdperk.

U hoort veel over Cloud Computing. En wat ons betreft heeft dat een goede reden: Cloud Computing verandert de hele IT- sector en in een digitale economie heeft die verandering ook voor uw bedrijf verregaande gevolgen. Cloud Computing is het begin van een nieuw tijdperk met twee heel belangrijke gevolgen voor uw KMO.

  1. Vooreerst brengt Cloud Computing de democratisering van IT met zich mee: krachtige computeroplossingen worden nu betaalbaar en bereikbaar voor elk bedrijf.
  2. Een tweede  belangrijke gevolg van Cloud Computing betekent dat uzelf als bedrijfsleider,  of als niet IT-er,  betrokken kan zijn én blijven bij een IT- project.Ongelimiteerde en betaalbare computerkracht voor uw bedrijf dus, dewelke u zelf kan inzetten, daar moet u meer over weten!

De eerste moderne vorm van computing ontstond in de jaren ’60: de “mainframe”. Belangrijkste kenmerk én voordeel van de mainframe was dat deze centraal beheerd werd. Het was een duur en complex systeem, maar de complexiteit werd onder controle gehouden. De capaciteit van de mainframe werd ten volle benut, doch was weinig flexibel en erg duur en bijgevolg enkel bereikbaar voor grote multinationals.

Vandaar de nood aan en evolutie naar Personal Computing: men evolueerde naar het Client Server model. ( de jaren ’80- ’90).  Software werd geïnstalleerd op een server én op een werkstation van de gebruiker (de PC of client).

Het belangrijkste voordeel van het client server model, de flexibiliteit, werd geleidelijk ook een belangrijk nadeel. De enorme complexiteit van de organisch gegroeide systemen bracht hoge onderhoudskosten met zich mee om de systemen draaiende te houden. Die complexiteit is wellicht de belangrijkste reden waarom IT zo duur geworden is. En ja, vaak zelfs te duur, waardoor investeringen in IT niet meer in verhouding staan met wat ze u opbrengen.

Vandaag maken we een derde belangrijke evolutie mee: door het samengaan van een aantal oude en nieuwe technologieën én een spectaculaire verhoging van de bandbreedte van het internet, treden we het tijdperk van Cloud Computing binnen. Diverse IT- services worden aangeboden via het internet. Een groot deel van de complexiteit van IT is niet langer uw probleem, maar het probleem van de Cloud provider.

Traditionele IT- aanbieders hebben deze evolutie lang blijven ontkennen. Soms bewust, soms onbewust. Vandaag de dag lijkt iedereen in IT het wel eens geworden dat Cloud Computing een blijver is. Mede hierdoor springt iedereen op de kar en wordt opeens alles Cloud Computing. Slimme spelers verplaatsen uw server naar hun datacenter en maken u wijs dat u aan Cloud Computing doet. Toch blijft u vaak teveel betalen en geniet u niet van de echte voordelen die vandaag mogelijk zijn. Lees ook waarom-biedt-mijn-huidige-it-leverancier-geen-echte-cloud-computing-aan en het-verschil-tussen-hosting-en-cloud-computing

Meer dan ooit is technologie een integraal onderdeel geworden van de manier waarop we zaken doen. Betrouwbare en up- to- date  informatie, gepersonaliseerde service en hogere klantentevredenheid, efficiënte communicatie en bedrijfsprocessen. Het hulpmiddel bij uitstek is ICT en dit wordt opnieuw een kritische component bij het runnen van een succesvol bedrijf in een digitale economie. Net daarom is de fundamentele verandering in ICT te belangrijk om enkel over te laten aan IT. U moest immers maar eens zitten met iemand die het fenomeen Cloud Computing onderschat of enkel denkt aan een (korte termijn) eigen belang.

De kracht van Cloud Computing écht ontdekken in de praktijk?

Boek meteen een afspraak!

Boek een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.